Naujienos

Investicijos į žemės ūkio produktų krovos apimčių didinimą pasiteisino

2017 m liepos 26 d. MĮT atidarė žemės ūkio produktų kompleksinį paslaugų centrą, kuriame pradėjo veikti pirmasis uoste elevatorius. Šiandiena džiaugiamės, kad 5 ml. Eur investicijos į paslaugų spektro plėtimą ir gerinimą atsiperka. 

Per 2017/2018 grūdų sezoną naujoji džiovykla išdžiovino daugiau kaip 70‘000 tonų įvairių grūdų. Jos pajėgumai siekia apie 120 t grūdų per valandą.

Per 2017/2018 grūdų sezoną perkrauta virš 600‘000 tonų žemės ūkio produktų, tai antras geriausias rezultatas MĮT istorijoje, po visiems rekordinio 2015/2016 derliaus, kai buvo pekrauta daugiau kaip 700’000 t grūdų.  Vertinant tai, jog  praėjusio sezono grūdų derliaus nuėmimas buvo lydimas gausaus lietaus ir oro sąlygos buvo itin nepalankios, pasiektu rezultatu esame patenkinti.  

Praėjusiame sezone 80% krovinio pristatyta autotransportu, todėl galime daryti išvadą, jog investicijos į autotransorto laukimo aikštelę ir laboratorijų perkėlimas už terminalo ribų pasiteisino. Autotransportu pristatomo krovinio kiekis padidėjo 15%.  

Dėl sausų ir karštų orų 2018/2019 sezono startas itin ankstyvas ir intensyvus. Tikimės, jog nepaisant prognozių dėl sumažėjusio derliaus, pavyks išlaikyti praėjusio sezono krovos rezultatus. 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (ang. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką "Sutinku". Savo duotą pasirinkimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Plačiau apie naudojamus slapukus skaitykite "Privatumo politikoje".

Sutinku
X