Naujienos

Planuojamas medienos krovos apimčių augimas

Stipriai atsigauna didelį nuosmukį patyrusi popieriaus pramonė. Augimas sietinas su didėjančiu pakavimo popieriaus (kartono) poreikiu pasaulyje.  

 Tam ženklią įtaką turi globalūs žmonių vartojimo įpročių bei gyvensenos pokyčiai. 

Auganti internetinė prekyba  didina smulkių siuntų kiekį visame pasaulyje. Vis aktyvesnis ekologinės gyvensenos propagavimas keičia naftos pagrindu gamintų medžiagų (plastiko pakuočių) masinį vartojimą į mažiau kenksmingas aplinkai medžiagas, gaminamas iš atsinaujinančių šaltinių. 

Popieriaus pramonės nuosmūkis buvo siejamas su drastiškai sumažėjusia spausdintų laikraščių ir žurnalų paklausa, tai tiesiogiai įtakojo medienos krovos apimčių mažėjimą. 

Vertinant rinkos rodiklius ir per pastarąjį ketvirtį ženkliai išaugusias MĮT medienos krovos apimtis galima daryti prielaidą, kad popieriaus pramonei blogiausi laikai jau praeityje.

Per pirmą šių metų pusmetį MĮT planuojamas ~50% medienos krovos augimas.  

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (ang. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką "Sutinku". Savo duotą pasirinkimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Plačiau apie naudojamus slapukus skaitykite "Privatumo politikoje".

Sutinku
X