Naujienos

Atidarytas pirmasis elevatorius uoste

UAB “Malkų įlankos terminalas” į žemės ūkio produktų krovos apimčių didinimą ir paslaugų spektro plėtimą ir gerinimą investavo 5 mln. Eur


UAB “Malkų įlankos terminalas” baigė įgyvendinti daugiau nei 5 mln. Eur vertės plėtros projektą. Šių metų liepos 26 d. Klaipėdos uoste iškilmingai atidarė žemės ūkio produktų kompleksinį paslaugų centrą, kuriame veiks pirmasis uoste elevatorius. Malkų įlankos terminalas bus vienintelis Klaipėdos uoste, kur grūdai galės būti priimami tiesiai iš laukų, neatsižvelgiant į jų drėgmę. Žemės ūkio produktų krovos ir sandėliavimo paslaugas terminalas teikė ir anksčiau, o nuo šiol naujame, moderniame centre bus teikiamos ir grūdų džiovinimo bei valymo paslaugos.


Klientų patogumui įrengta 7 000 kv. m ploto transporto srauto reguliavimo ir laboratorinių tyrimų aikštelė. Įdiegta moderni vairuotojų informavimo, krovinio apskaitos, važtaraščių tvarkymo sistema, kuri ženkliai sutrumpins autotransporto priėmimo ir išvykimo iš terminalo laiką. Taip pat įrengti 5 krovinių iškrovimo postai, kurių kiekvieno maksimalus našumas – 400 t/h ir per parą galintys aptarnauti daugiau kaip 600 sunkvežimių


Išplėsti ir grūdų sandėliavimo pajėgumai. Jei anksčiau vienu metu Malkų įlankos terminalas galėjo sukaupti apie 90’000 t grūdų, tai dabar vienu metu galės sandėliuoti 140’000 t. Grūdų elevatorius Malkų įlankos terminale priimti grūdus iš ūkininkų bus pasiruošęs nuo rugpjūčio 8 d. Per valandą jis priims iki 400 t grūdų, o džiovyklė per tokį patį laiką išdžiovins apie 120 t grūdų kiekį.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (ang. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką "Sutinku". Savo duotą pasirinkimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Plačiau apie naudojamus slapukus skaitykite "Privatumo politikoje".

Sutinku
X